Een ergonomisch matras: waarom?


Wil je genieten van een heerlijke nachtrust en daarenboven rugpijn en andere lichamelijke klachten voorkomen, dan moet je uitkijken voor een ergonomisch matras. Een ergonomisch matras is op maat van jouw lichaamsbouw gemaakt. Een dergelijk matras houdt bovendien ook rekening met je geprefereerde slaaphouding.

Een ergonomisch matras houdt rekening met je lichaamsbouw en slaapgewoonten

Een matras, speciaal ontworpen met aandacht voor ergonomie, houdt rekening met je lichaamsbouw en slaapgewoonten. 

Wat maakt een matras ergonomisch? Ergonomie verwijst naar het ontwerpen en produceren van producten met de focus op veiligheid, gezondheid en welzijn. Een ergonomisch matras biedt comfort en ondersteuning, zodat je comfortabel en gezond kunt slapen. 

Dankzij een ergonomische matras kun je genieten van een diepe slaap en verkwikt ontwaken. Onze Tuur® Matrassen zijn ontwikkeld in samenwerking met fysio- en ergotherapeuten. Hierdoor kunnen we een juiste ondersteuning en goede slaaphouding garanderen.


Verschillen tussen een standaardmatras en een ergonomische matras

Er is een aanzienlijk verschil tussen een standaardmatras die overal verkrijgbaar is en een ergonomisch matras. Een standaardmatras is een algemeen product, terwijl een ergonomisch matras is afgestemd op jouw behoeften.

Standaardmatrassen houden geen rekening met jouw slaapgewoonten, zijn minder duurzaam en bieden vaak onvoldoende ondersteuning. Naarmate de tijd vordert, kan wegzakken in het matras leiden tot rug-, nek- of schouderklachten.

In tegenstelling hiermee onderscheidt een ergonomisch matras zich door de gebruikte materialen en de op maat gemaakte opbouw. Het bevat meerdere lagen, waaronder een basislaag, comfortlaag, ondersteuningslaag en toplaag. Kies uit diverse stevigheden en zones, bijvoorbeeld extra stevig bij schouders of heupen. Onze Tuur® Original en Original Plus Matrassen bieden twee hardheidsgraden.


Wie heeft er nut van een zo'n matras?

Een gepersonaliseerde matras is cruciaal voor wie vaak fysieke klachten heeft en rugpijn wil vermijden.

Een ergonomisch matras kan handig zijn wanneer er een groot verschil is tussen lichaamslengte en -gewicht. Ook opgroeiende tieners kunnen baat hebben bij een ergonomisch matras, omdat hun lichaam zich snel ontwikkelt. Standaardmatrassen kunnen lichamelijke klachten veroorzaken bij tieners.


Gedaan met die eeuwige slapeloosheid dankzij een ergonomisch matras

Ergonomische matrassen zijn duurzamer en hebben een langere levensduur. Naast het bieden van goede ondersteuning, zorgen ze voor een een betere warmteverdeling.

Dit draagt bij aan onze algehele gezondheid en welzijn. Ergonomische matrassen reguleren de temperatuur het hele jaar door, waardoor overmatig zweten wordt voorkomen. Hierdoor gaat je matras ook langer mee.

Slapeloosheid behoort tot het verleden. Je zult rustiger slapen en voorgoed afscheid nemen van die eeuwige vermoeidheid.


Een ergonomisch matras kopen? Neem contact op met een slaapspecialist.

Een ergonomisch matras is een gepersonaliseerd matras dat is afgestemd op jouw lichaam en slaapgewoonten. Ze zijn speciaal ontworpen om het slaapcomfort te optimaliseren en je gezondheid te verbeteren.

Goed slapen is vaak de beste remedie voor gezondheidsproblemen. Het heeft positieve effecten op ons mentale welzijn en reguleert bijvoorbeeld ook de bloeddruk gedurende de dag.

Tuur® matrassen zijn een voorbeeld van ergonomische matrassen. Ze zijn vervaardigd met duurzame en natuurlijke materialen en bieden 7 ergonomische comfortzones.

Dankzij de ventilatiekanalen in het matras blijft de temperatuur tijdens het slapen aangenaam. Ieder individu is uniek, waardoor slaapgewoonten ook uniek zijn. Het kiezen van een ergonomisch matras is dan ook een persoonlijke en belangrijke beslissing! Neem vandaag nog actie.