Hoe kies ik het juiste matras?


Een goede nachtrust is belangrijk voor een goede gezondheid. En de sleutel tot een goede nachtrust? Het juiste matras kiezen!

Maar met zoveel opties op de markt kan het kiezen van het perfecte matras een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er enkele belangrijke overwegingen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze voor een matras dat bij jou past.

1. Ken je slaaphouding

De manier waarop je slaapt, bepaalt welk type matras het beste bij je past. Er zijn grofweg drie slaaphoudingen: rugslapers, zijslapers en buikslapers. Een comfortabel matras vinden voor jouw slaaphouding is dus essentieel.

  • Rugslapers: Als je op je rug slaapt, heb je een matras nodig dat je rug goed ondersteunt. Je ruggengraat moet altijd in een neutrale positie zijn.
  • Zijslapers: Zijslapers hebben meer vulling en ondersteuning nodig om hun schouders en heupen goed uitgelijnd te houden.
  • Buikslapers: Buikslapers hebben een matras nodig dat steviger is. Dit om te voorkomen dat ze te diep in het matras zakken. Dit kan namelijk rugklachten veroorzaken.


2. Denk aan je gewicht

Je lichaamsgewicht speelt ook een rol bij het kiezen van een matras. Lichtere mensen hebben over het algemeen zachtere matrassen nodig. Terwijl zwaardere mensen meer steun nodig hebben. Dit is vaak te vinden in een steviger, ergonomisch matras.


3. Overweeg materiaal en comfort

Je hebt verschillende soort matrassen, zoals traagschuim matras, latex, pocketvering matras, koudschuim matras. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en comfortniveaus. Zo kan het ene matras optimaal ondersteunen en een ander goed ventileren. Het is belangrijk om verschillende matrastypes te vergelijken.

Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste bij jouw behoeften past. Hou er rekening mee dat een latex matras een lange levensduur heeft. Niet alleen goed voor uw gezondheid maar ook voor uw geldbeugel.


4. Test het matras

Het belangrijkste is om een matras uit te proberen voordat je het koopt. Dit kan betekenen dat je verschillende matrassen in een winkel uitprobeert of gebruikmaakt van online opties zoals onze Tuur® Matrastest.


Tuur® Matrastest

De Tuur® Matrastest is een handige online tool die je helpt bij het vinden van het perfecte matras op basis van je slaaphouding, gewicht en persoonlijke voorkeuren.

Met onze focus op duurzaamheid en gebruik van hoogwaardige materialen, ben je verzekerd van een goede nachtrust en een milieubewuste keuze.