Kies het geschikte hoofdkussen voor jou nachtrust!


Een goede nachtrust begint bij het juiste hoofdkussen. Het is de ondersteuning voor je hoofd en nek tijdens die welverdiende slaap. Bij Tuur® zijn we trots op ons assortiment hoofdkussens, met een focus op hoogwaardig natuurlatex.

We begrijpen dat het kiezen van het juiste materiaal van groot belang is voor je slaapcomfort. Je hebt namelijk veel verschillende soorten hoofdkussen materialen. In dit artikel nemen we je mee door enkele van de meest populaire materialen voor hoofdkussens. En vooral hoe ze kunnen bijdragen aan een betere nachtrust!

Vrouw slaapt op het tuur kussen en spring Matras, genieten van een goede nachtrust

Natuurlatex kussens: natuurlijk comfort op maat

Onze specialiteit bij Tuur® is natuurlatex, een materiaal dat uitstekende eigenschappen biedt voor hoofdkussens. Latex is van nature anti-allergisch perfect voor mensen met een allergieën. Het past zich aan de contouren van je hoofd en nek.

Dit zorgt voor juiste ondersteuning en een betere drukverlichting. Dit maak het hoofdkussen geschikt voor mensen die nek- en rugpijn oplossingen zoeken. Bovendien is natuurlatex duurzaam en behoudt het zijn vorm, wat betekent dat je kussen jarenlang meegaat.

Tuur® ontwikkelde zelf een ergonomisch kussen speciaal voor buikslapers. Dit noemen we het Tuur® Cocoon Hoofdkussen. Met een kleien inkeping in de midden, wordt jouw nek de hele nacht goed ondersteund. Op die manier worden buikslapers opnieuw uitgerust wakker.


Visco-elastische kussens: comfortabel en ergonomisch

Visco-elastische kussens, ook bekend als traagschuimkussens, zijn een andere populaire keuze voor slaapcomfort. Ze reageren op je lichaamstemperatuur en vormen zich naar de contouren van je hoofd en nek.

Hierdoor kunnen ze een ergonomische ondersteuning bieden. Dit materiaal vermindert drukpunten en zorgt voor een gewichtloos gevoel tijdens het slapen. Visco-elastische kussens zijn ideaal voor mensen die nek- of rugpijn ervaren.


Veren en dons kussens: luxe en pluizigheid

Een veren en dons kussen is goed voor mensen die van een pluizig kussen houdt. Ze bieden een zachte en lichte ondersteuning, waardoor je heerlijk kunt wegzakken in je kussen. Dons en veren zijn uitstekend in het reguleren van temperatuur en vochtigheid. Hier blijf je 's nachts comfortabel.


Schapenwol en kapok: natuurlijke warmte en duurzaamheid

Schapenwol en kapok zijn nog twee natuurlijke materialen die vaak worden gebruikt in hoofdkussens. Schapenwol staat bekend om zijn natuurlijke warmteregulatie en vochtafvoerende eigenschappen.

Het houdt je hoofd koel in de zomer en warm in de winter. Kapok, afkomstig van de kapokboom, is duurzaam en veerkrachtig. Het biedt een zachte en pluizige ondersteuning en zijn daarom duurzame hoofdkussens.


We begrijpen dat je wellicht specifieke vragen hebt over hoofdkussens en de verschillende materialen. Bij Tuur® willen we ervoor zorgen dat je alle informatie hebt om een weloverwogen keuze te maken voor je slaapcomfort.

Als je meer wilt weten over onze 100% natuurlatex kussens, adviseren wij om contact met ons op te nemen.

Loading...
Upload in progress, please be patient ...