Natuurlatex: wat is het?


Als consument is het tegenwoordig erg moeilijk de bomen door het bos te zien als het op de aankoop van een nieuw matras aankomt. Wat is de perfecte kern voor mij? Zal het helpen bij mijn klachten? Waarom net deze kern? 

Bij Tuur® maken we gebruik van 100% natuurlatex in onze kernen. Niet alleen omdat dit een duurzaam materiaal is, ook omdat het van nature anti-bacterieel, anti-allergisch en ventilerend is. Voor veel mensen belangrijke eigenschappen.

latex die uit een boom wordt getapt

Hoe duurzaam is het productieproces?

Natuurlatex is een erg ventilerende en flexibele grondstof, perfect om uw slaapcomfort naar een hoger niveau te tillen. Bij Tuur® maken we gebruik van 100% natuurlatex. De oorsprong van ons rubbersap ligt in Zuid-Oost-Azië. De producent van onze kernen koopt het rubbersap enkel aan via betrouwbare kanalen en hanteert een zwarte lijst van regio’s waaruit er niet wordt aangekocht wegens kinderarbeid, corruptie, …

Onze producent heeft meer dan 50 jaar ervaring kon het Dunlop-proces perfectioneren, hierdoor kunnen we spreken van een Dunlop-proces 2.0. Eigenlijk spreken wij over het Latexco-proces. Dit is een opencellig productieproces dat maar liefst 10 keer minder energie nodig heeft dan het Talalay-proces. Daarnaast verbruikt onze productiemethode maar 2% van het water dat het Talalay-proces gebruikt. Wist u trouwens dat onze latexproducent op slechts 16 kilometer vogelvlucht van ons verwijdert is? Bij Tuur® werken we op die manier in een korte keten!


100% natuurlatex, kan het?

We kunnen met trots zeggen dat de kernen van de Tuur® Matrassen, Toppers en Kussens bestaan uit 100% natuurlatex. Veel spelers adverteren namelijk met ‘natuurlatex matrassen’, maar let hierbij op. Veel van deze matrassen zullen nog steeds een groot aandeel synthetische latex bevatten.

Volgens de Europese Wetgeving mag een matras bij een aandeel van slechts 40% (!) natuurlatex reeds de stempel ‘natuurlatex matras’ krijgen. In de praktijk zal u zien dat veel van de ‘natuurlatex matrassen’ de verhouding 85/15 hebben (85% natuurlatex, 15% synthetische latex), naar de Zwitserse Wetgeving om van de term natuurlatex gebruik te mogen maken.

Na jarenlang onderzoek naar natuurlatex en de manier waarop deze kan geproduceerd worden, hebben we bij Tuur® ontdekt dat een kern uit 100% natuurlatex mogelijk is. Veel spelers in de markt adverteren namelijk dat een aandeel synthetische latex nodig is, dat is niet het geval. Hier is Tuur® het levende bewijs van. Het is simpelweg goedkoper voor producenten om natuurlatex aan te vullen met synthetische latex.

Tuur® kiest ervoor geen compromissen te sluiten op kwaliteit. Onze matrassen zijn misschien wat duurder dan sommige andere ‘natuurlatex’ matrassen, maar daartegenover staat de zekerheid dat we enkel met de meest hoogwaardige materialen werken.


Bekijk EuroLatex-certificaat van ons natuurlatex

Bekijk het LGA (TÜV)-certificaat van ons natuurlatex

Bekijk het Oeko-Tex-certificaat van ons natuurlatex

Bekijk het FSC-certificaat van ons natuurlatex

Loading...
Upload in progress, please be patient ...