Waarop letten bij het aankopen van een naturlatex matras


Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en ons welzijn. Een van de belangrijkste factoren voor een goede nachtrust is het matras waarop we slapen. Er zijn verschillende soorten matrassen op de markt, maar een natuurlatex matras is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam, comfortabel en gezond matras. 

Hieronder bespreken we enkele belangrijke punten waar u op moet letten bij het aankopen van een natuurlatex matras.

1. Het soort natuurlatex

Er zijn twee soorten latex: natuurlijke en synthetische. Natuurlijke latex wordt gewonnen uit de sap van de rubberboom (hevea brasiliensis), is milieuvriendelijk en duurzaam. Synthetische latex daarentegen wordt gemaakt van aardolie.

Dit maakt het minder duurzaam en milieuvriendelijk. Het is belangrijk om bij de aankoop van een nieuwe matras te kiezen voor een die gemaakt van 100% natuurlijke latex.


2. De densiteit van de latex

De densiteit van de latex is een belangrijke factor bij het kiezen van een 100% natuurlatex matras. De densiteit verwijst naar de hoeveelheid latex per kubieke meter. Een hogere densiteit betekent een hard matras. Over het algemeen hebben matrassen met een densiteit van 70 tot 85 kg/m3 de beste ondersteuning en comfort.


3. De hardheid van het matras

De hardheid van het matras is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en gewicht. Een zwaardere persoon zal een steviger matras nodig hebben. Dit omdat er meer ondersteuning van het lichaam nodig is tijdens de nacht.

Lichtere personen hebben meer baat bij een zachter matras. Klaar om jouw huidige matras te vervangen? Vind jouw perfecte natuur latex matras via onze Tuur® Matraszoeker!


4. Het tijk van het matras

Het tijk, ook wel de hoes genoemd, is een belangrijk onderdeel. Dit zorgt ervoor dat jouw matras zowel comfortabel als duurzaam is. Kies voor een hoes die ademend is. Ons Tuur® Tijk bestaat uit biologisch katoen, natuurlijke viscose en wol voor extra comfort.


5. Certificering

Zoek naar natuurlatex matrassen met certificaten van gerenommeerde organisaties. Certificeringen zoals Oeko-Tex Standard 100 of euroLatex Eco Standard zorgen ervoor dat het matras voldoet aan bepaalde milieunormen en geen schadelijke stoffen bevat. Bekijk hier de certificaten van Tuur®


6. Garantie

Kijk naar de garantie die wordt geboden bij de aankoop van latex matrassen. Een goede garantieperiode is 10 jaar. Dit geeft aan dat het matras van goede kwaliteit is en dat de producent te vertrouwen is.

Het belangrijk om bij de aankoop van een natuurlatex matras te letten op het soort latex, de densiteit en hardheid van het matras, de hoes, certificeringen en de garantie.

Een natuurlatex matras biedt niet alleen comfort, maar is ook duurzaam en milieuvriendelijk. Door aandacht te besteden aan deze belangrijke factoren, kunt u ervoor zorgen dat u een kwalitatief hoogstaand matras koopt.