Het gebruik van schapenwol in matrassen


Bij Tuur® nemen we slaap serieus, en dat merkt u aan de materialen die we gebruiken. Schapenwol speelt een cruciale rol in het creëren van een slaapomgeving die zowel comfortabel als duurzaam is. 

In dit blogbericht lees je meer over de voordelen van schapenwol in onze matrassen. Waarom moet u kiezen voor een matras met schapenwol?

Schaap in een weide met zijn kudde tijdens zonsopgang

Eeuwenoude traditie van schapenwol

Schapenwol heeft een lange geschiedenis als isolatiemateriaal en wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn uitstekende eigenschappen. De Nomaden, bijvoorbeeld, maakten gebruik van wol om zich te beschermen tegen zowel de zon overdag als de nachten in de woestijn. Deze traditionele kennis en praktijken hebben hun weg gevonden naar de moderne matrassen van Tuur®.


Optimaal comfort het hele jaar door

Schapenwol heeft een opvallend eigenschap: het regelen van de lichaamstemperatuur, de temperatuurregulatie. In de winter houdt het je warm en knus, terwijl het in de zomer verkoelend werkt. Dit betekent dat je het hele jaar door comfortabel voelt in je bed, ongeacht het seizoen.

Het Tuur® Tijk bestaat uit biokatoen, natuurlijke viscose en een laag schapenwol. Dit zorgt voor een ideale balans tussen ondersteuning en zachtheid voor een goede nachtrust. Het gebruik van deze natuurlijke materialen zorgt ervoor dat je matras niet alleen comfortabel is, maar ook vriendelijk voor het milieu.


Uitstekende vochtregulatie

Een ander geweldig kenmerk van schapenwol is het vermogen om vocht op te nemen. Het kan tot wel 30% van zijn eigen gewicht opnemen, zonder dat u dit merkt. 

Waarom is dit een belangrijk kenmerk? Het zorgt voor een gezonde slaapomgeving. Schapenwol zal het transpiratievocht snel afvoeren. 

Zo blijf je droog gedurende de nacht. Een goede vochtregulatie is de helft van het werk. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een klam of bezweet gevoel.


Duurzaamheid en kwaliteit

Bij Tuur® vinden we niet alleen comfort belangrijk, maar ook duurzaamheid en kwaliteit. Daarom gebruiken we schapenwol die afkomstig is uit Frankrijk. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de schapen goed behandeld worden. Onze wol draagt het Biolaine Label, wat garant staat voor ethische en duurzame productie.


Natuurlijke bescherming tegen huisstofmijt

Last but not least, willen we benadrukken dat onze schapenwol is behandeld met Greenfirst®. Dit is een anti-huisstofmijtbehandeling die volledig natuurlijk is en geen schadelijke chemische stoffen bevat.

Ook is het tijk gebaseerd op essentiële oliën. Zo wordt er lavendel, citroen en eucalyptus gebruikt. Dit houdt niet alleen de huisstofmijten buiten, het zorgt ook voor een aangename geur.

Bij Tuur® streven we ernaar om de beste materialen te gebruiken. Dit om een duurzame matras aan te bieden met de hoogste mate van comfort.

Schapenwol is slechts een van de vele elementen die bijdragen aan het creëren van onze hoogwaardige matrassen. We zijn er trots op dat we deze traditie van comfort en zorg voortzetten.

Wanneer je kiest voor Tuur®, kies je voor een goede nachtrust. Een bewuste keuze voor kwaliteit en duurzaamheid.

Loading...
Upload in progress, please be patient ...