Biokatoen: Een duurzame keuze voor jouw slaapcomfort


Bij Tuur® nemen we onze verantwoordelijkheid voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid serieus. In dit blogbericht bespreken we biokatoen en waarom we dit als een essentiële grondstof beschouwen bij het ontwikkelen van onze tijken.

Het alternatief voor synthetische stoffen

Wist u dat 95% van de tijken van matrassen gemaakt worden van niets anders dan synthetische stoffen? Polyester, acryl en nylon zijn de meest voorkomende materialen die hiervoor worden gebruikt. Helaas zijn er tal van nadelen verbonden aan deze synthetische keuze, met name voor je gezondheid.

Neem bijvoorbeeld polyester, een materiaal dat waterbestendig is. Hoewel dit op bepaalde momenten handig kan zijn, heeft het ook nadelen. Vanwege de waterbestendigheid kan het tijk absoluut niet ademen, wat resulteert in een benauwde slaapomgeving.

Het is vergelijkbaar met slapen op een geweven plastic zeil, verre van ideaal voor een goede nachtrust. Bij Tuur® sluiten we geen compromissen aan kwaliteit en kiezen we voor biokatoen als basis voor onze producten.


Waarom biokatoen?

Biokatoen is van nature ademend, vochtregulerend en heeft bovendien een heerlijk zacht gevoel. Door te kiezen voor 100% biologisch katoen in onze Tuur® producten, verzekeren we je van een tijk die vrij is van pesticiden en andere schadelijke stoffen. Dit betekent dat jouw nachtrust niet alleen comfortabel is, maar ook gezonder voor jou en het milieu.

Biokatoen is de primaire grondstof voor onze tijken. Hier voegen we natuurlijke viscose aan toe. (70% biokatoen en 30% natuurlijke viscose).

Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het product alsook van de rekbaarheid en het comfort. Zo kan je genieten van een matras die met zorg is ontworpen. Zowel voor jou als het milieu.


Duurzame productie in Portugal

We hechten ook veel waarde aan de herkomst van onze materialen. Onze stoffen komen uit Portugal, wat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid in de productie. Met trots kunnen we zeggen dat onze (grond)stoffen voldoen aan de strenge ecologische normen. Ook wordt de biokatoen op een ethische en milieuvriendelijke manier wordt geteeld en geproduceerd.


Oeko-Tex-Certificaat voor gemoedsrust

Bij Tuur® beschikken we over het Oeko-Tex-certificaat.

Dit bevestigd onze toewijding aan het produceren van duurzame en kwaliteitsvolle producten. Het certificaat toont aan dat onze (grond)stoffen voldoen aan de hoogte normen.

We streven naar de hoogste normen in slaapcomfort, kwaliteit en duurzaamheid. Biokatoen speelt hierin een cruciale rol. We hopen dat je, net als wij, de voordelen van deze bewuste keuze waardeert en dat je kan genieten van een goede nachtrust. Dat op een matras die garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.