Tuur® Original Matras

 • Het meest duurzame matras met 7 ergonomische zones Het meest duurzame matras met 7 ergonomische zones
 • 2 zijdes met elk hun eigen hardheid 2 zijdes met elk hun eigen hardheid
 • Meer dan 1500 klanten slapen al heerlijk op het Tuur Matras Meer dan 1500 klanten slapen al heerlijk op het Tuur Matras

1.109,00

Summer Sale bij Tuur: -25% korting op alles met code 'SUMMER25'!

Gratis verzending & retour
10 jaar garantie
120 nachten proefslapen
Het Tuur® Original Matras biedt een betere nachtrust voor elk type slaper. De 7 ergonomische zones zorgen ervoor dat het 100% natuurlatex matras zich perfect aanpast aan uw lichaam en zo de ideale ondersteuning ébiedt. Dankzij de 2 zijdes met elk hun eigen hardheid kiest u voor zachter of steviger comfort. Het tijk van biokatoen, natuurlijke viscose en wol garandeert een gezonde, geventileerde nacht.
Alle Tuur® Matrassen zijn anti-allergeen en anti-bacterieel. De totale hoogte bedraagt 21cm. Alle Tuur® Matrassen worden gratis geleverd en geïnstalleerd bij u thuis. Indien u dit wenst nemen wij ook uw oud matras mee bij levering om deze te recycleren. Deze dienst kan u bij het afrekenen van uw bestelling toevoegen voor 29.95,-

 • Kern: 100% natuurlatex, 0% synthetisch latex
 • Tijk: 70% biologisch katoen, 30% natuurlijke viscose, comfortlaag uit Greenfirst® Biolaine wol en Tussah Wild Silk.
Hoogte: 21cm
Matras 70x200 cm: 23,34kg

Matras 80x190 cm: 25,34kg
Matras 80x200 cm: 28,70kg
Matras 80x210 cm: 28,01kg
Matras 80x220 cm: 29,34kg

Matras 90x190 cm: 28,51kg
Matras 90x200 cm: 30,01kg
Matras 90x210 cm: 31,51kg
Matras 90x220 cm: 33,01kg

Matras 100x200 cm: 33,34kg

Matras 120x200 cm: 40,01kg

Matras 140x190 cm: 44,34kg
Matras 140x200 cm: 46,68kg
Matras 140x210 cm: 49,01kg
Matras 140x220 cm: 51,34kg

Matras 150x200 cm: 50,01kg

Matras 160x190 cm: 50,68kg
Matras 160x200 cm: 53,34kg
Matras 160x210 cm: 56,01kg
Matras 160x220 cm: 58,68kg

Matras 180x190 cm: 57,01kg
Matras 180x200 cm: 60,01kg
Matras 180x210 cm: 63,01kg
Matras 180x220 cm: 66,01kg

Staat de afmeting die u zoekt niet in de lijst? Neem dan zeker contact met ons op! In de meeste gevallen kunnen we ook uw matras op maat produceren!
Opbouw

 • ±1,5cm tijk met buitenstof van 70% biokatoen en 30% natuurlijke viscose en comfortlaag uit Greefirst® Biolaine wol en Tussah Wild Silk (binnenafwerking)
 • 9cm zachtere (medium/soft) 100% natuurlatex kern met SG 75kg/m³, productie volgens Latexco-methode.
 • 9cm stevigere (medium/firm) 100% natuurlatex kern met SG 80kg/m³, productie volgens Latexco-methode.
 • ±1,5cm tijk met buitenstof van 70% biokatoen en 30% natuurlijke viscose en comfortlaag uit Greefirst® Biolaine wol en Tussah Wild Silk (binnenafwerking)
TOTALE HOOGTE: 21cm

Maximaal belastbaar gewicht

tot 150kg per persoon

Extra eigenschappen

 • 2 handvatten aan langste zijden van het matras
 • afritsbaar tijk

Verzending

Pakket van 45x45x110cm verpakt in kartonnen doos met handvatten. Gratis premium verzending met installatie tot op het 3e verdiep of hoger indien er een lift aanwezig is. Mogelijkheid tot terugname en recyclage van uw oud matras toe te voegen voor 29.95-,

Eerste gebruik

Het matras wordt voor u geïnstalleerd door onze bezorgers. Laat het matras 6 uur rusten. Na deze periode is het matras te beslapen.

Wasinstructies

Lichte vlekken op het tijk kunnen met lauw water en een lichte zeep verwijderd worden. Voor een grondige reiniging brengt u het tijk naar de stomerij. Het tijk is niet machinewasbaar door de aanwezigheid van wol.

Gebruik op een verstelbare bodem

Het Tuur® Original Matras is geschikt voor gebruik op verstelbare bodems.

Geschikte types bedbodems

Het Tuur® Original Matras kan op elk type bedbodem gebruikt worden. Let erop dat uw bodem wel (nog steeds) van voldoende kwaliteit is. Contacteer ons hierover indien u hierover voor aanschaf vragen hebt.

Geproduceerd in

België

Certificaten en labels

 • euroLATEX
 • ECO Institut
 • LGA Quality Certificate
 • Oeko-Tex Standard 100
 • FSC
 • Biolaine
 • Greenfirst

Reviews van Tuur® Original Matras

Gratis premium bezorging

Alle Tuur® Matrassen worden gratis bij u thuis geleverd, en dit al binnen enkele dagen! Onze monteurs zorgen ervoor dat uw matras volledig geïnstalleerd wordt en klaar is voor uw eerste dutje.

Uw oude matras wordt voor slechts 29.95,- weer meegenomen voor recycling! Deze dienst kan u toevoegen tijdens het afrekenen. *Niet beschikbaar in Duitsland


10 jaar garantie en 120 nachten op proef

We zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze producten dat we u 10 jaar garantie geven op onze matrassen, toppers en boxsprings. Bij problemen staan onze specialisten voor u klaar om samen naar de beste oplossing te zoeken.

Bovendien hebt u maar liefst 120 nachten de tijd om onze producten rustig thuis uit te proberen, in het comfort van uw eigen slaapkamer. Niet goed? Retourneren is makkelijk en wij storten uw aankoopbedrag integraal terug.


Bekijk onze garantievoorwaarden

Natuurlijk slaapt u beter

Slapen op een Tuur® Original Matras, dat is gezond slapen op een natuurproduct. Onze matrassen zijn duurzaam én ook goed voor u! Bij de ontwikkeling van ons uniek matras werd ergonomie steeds voorop geplaatst. De ontwikkeling gebeurde samen met fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Card image

Gezond

Dankzij de karakteristieke ventilerende eigenschappen van 100% natuurlatex en door de luchtkanalen in het Tuur® Original Matras kunnen we u een matras aanbieden met de ideale luchtdoorstroom. Resultaat: minder zweten, minder woelen en meer comfort.

Card image

Ergonomisch

De kern van ons matras is ontwikkeld in nauwe samenwerking met fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Het Tuur® Original Matras weet exact welke lichaamsdelen het meest ondersteund moeten worden. Uw matras is onderverdeeld in 7 zones met massagenoppen afgestemd op elk specifiek deel van uw lichaam. Vaarwel schouder-, spier-, en rugklachten!

Card image

Duurzaam

De materialen die we gebruiken voor onze producten worden elk geselecteerd vanwege hun duurzame eigenschappen. Dit betekent dat de materialen een lage milieubelasting hebben voor, tijdens en na gebruik, lang meegaan en recycleerbaar zijn.

De perfecte zijde voor uw lichaam

De kern

De kern van ons Tuur® Original Matras is opgebouwd uit twee gelijke helften van 100% natuurlatex met elk een verschillende dichtheid. Zo heeft uw Tuur® Original twee verschillende hardheden: zachter (soft) en steviger (medium/firm). U keert 'm gewoon om van hardheid te wisselen.

De zachtere zijde heeft een SG-waarde van 75 kg/m³ en is 9 cm dik.

De stevigere zijde heeft een SG-waarde van 80 kg/m³ en is ook 9 cm dik.

Onze kern heeft het euroLATEX-certificaat, het Oeko-Tex Standard 100-certificaat, het eco-INSTITUT-label het LGA (TÜV)-certificaat en het FSC-certificaat.

Het tijk

Ons tijk bestaat uit 4 materialen. De buitenste laag bestaat uit biokatoen en natuurlijke viscose dat werd geweven in Portugal. Een ademende stof die zeer duurzaam is en ook heerlijk zacht is. Het ideale materiaal om op te slapen dus.

Hieronder zit een dikke laag van Franse wol en Tussah Wild Silk. Deze laag zorgt voor een enorm comfortgevoel en ondersteunt de ademende eigenschappen van het katoen en de kern. Wol is een ademend materiaal: warm in de winter, verkoelend in de zomer.

Ons tijk is bovendien Greenfirst® behandeld. Dit is een natuurlijke behandeling tegen huisstofmijten zonder enige chemicalïen maar op basis van etherische olie-extracten van lavendel, citroen en eucalyptus.

Bekijk hier het Oeko-Tex Standard 100 Certificaat van ons tijk.

Discover all the information about our Tuur® Original Mattress

Seppe, our Product Expert, is happy to tell you all about our Tuur® Original Mattress


Onze waarden


✓ Productie in korte keten

✓ Kwalitatieve materialen die jaren meegaan

✓ Focus op duurzame relaties met onze arbeiders, onze klanten én onze planeet


Ontdek hoe wij ons inzetten

1% for the Planet

Als lid van de 1% for the Planet-beweging doneren we 1% van onze omzet aan Wilderness International, een organisatie die zich inzet voor het behoud van unieke natuur voor toekomstige generaties. Onze donaties worden concreet gebruikt voor het behoud van het leefgebied van de luiaard in Peru.
Door grondgebied aan te kopen in het Peruviaanse Amazone-regenwoud zorgt Wilderness International ervoor dat deze gebieden niet worden gekapt voor bijvoorbeeld landbouw.
Om te zien welke impact onze donaties uit het verleden reeds hadden (de donaties worden jaarlijks uitgevoerd) kan u de interactieve kaart raadplegen.

Luiaard in een boom

Natuurlatex

De kernen van onze matrassen, toppers en kussens worden gemaakt uit latex van 100% natuurlijke oorsprong. Niet alleen is dit een duurzaam materiaal, ook is het van nature anti-bacterieel, anti-allergisch en ventilerend.

Biokatoen

Door resoluut te kiezen voor stof met biokatoen als basis voor al onze producten kunnen we u een gouden nachtrust garanderen. Biologisch katoen is niet alleen vrij van pesticiden en andere schadelijke stoffen, het is ook ademend en vochtregulerend.

Meer over biokatoen

Wol

Al eeuwenlang wordt schapenwol gebruikt voor zijn ademende kwaliteiten. Warm in de winter, verkoelend in de zomer. In onze matrassen en toppers gebruiken we wol als ventilerende, verzachtende laag in het tijk.

Loading...
Upload in progress, please be patient ...